Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Rio maakt zich zorgen om kaartverkoop Spelen

Datum : 05/04/2016
Land : Brazilië

Rio maakt zich zorgen om kaartverkoop Spelen

De kaartverkoop van de Olympische Spelen verloopt alles behalve gestroomlijnd. Mede door de dreiging van het zikavirus zijn de toegangsbewijzen nog niet in trek. Slechts zo’n 50 procent is verkocht.

Ook het hoge misdaadcijfer en de politieke crisis overschaduwen de spirit die er normaal rondom de Spelen zou moeten hangen. De Braziliaanse regering komt daarom met een creatieve oplossing. Die wil namelijk de kaarten opkopen en schenken aan kinderen, zo schrijft de lokale krant Folha.

De nieuwe minister van Sport, Ricardo Leyser, heeft aangekondigd dat dit een van de manieren is  om de kaartverkoop te stimuleren en te zorgen dat het evenement onder de lokale bevolking gaat leven. Want daar ontbreekt het vooralsnog aan, zo werd eerder afgelopen weekend bekendgemaakt. “We moeten er veel energie insteken, want het speelt nog steeds niet genoeg in de hoofden van de mensen”, aldus Leyser.

Bron : metronieuws.nl
Bookmark and Share


Terug