Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Riool in Lima stroomt over

Datum : 18/01/2019
Land : Peru

Riool in Lima stroomt over

Ondergelopen straten, weggedreven schoenen, verkleurde muren, meubels die onder water staan. Dit zijn slechts enkele van de ongemakken waarmee de bewoners van de wijk Los Jardines, in het stadsdeel San Juan de Lurigancho in het oosten van Lima, sinds een week te maken hebben.

In de vroege morgen van zondag 13 januari brak een rioolbuis onder de Avenida Próceres de Independencia, waarna het water door de straten stroomde en honderden huizen binnendrong.

Afgelopen woensdag, te midden van herstel- en opruimwerkzaamheden, stroomde het afvalwater de wijk opnieuw binnen. Deze keer werden de problemen sneller aangepakt. Woensdagavond kondigde de regering de algehele noodtoestand in het gebied af, nadat eerder al de noodtoestand voor het milieu en de volksgezondheid uitgeroepen was.

Meer dan 2.000 personen zijn getroffen door de rioolbreuk. Donderdag startte het ministerie van Gezondheid met het besproeien van de getroffen woningen om de uitbraak van ziektes te voorkomen.

Bron : El Comercio
Bookmark and Share


Terug