Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

River Plate degradeert en ziet trainer vertrekken

Datum : 28/06/2011
Land : Argentinië

River Plate degradeert en ziet trainer vertrekken

De Argentijnse voetbalgigant River Plate is afgelopen zondag gedegradeerd naar de Nacional B na een 1-1 gelijkspel tegen Belgrano in het eigen Monumental stadion. Na de 2-0 verliespartij in de eerste wedstrijd tegen Belgrano in Córdoba was de 1-1 bij lange na niet genoeg voor lijfsbehoud. Trainer Juan José López trok na de degradatie zijn conclusies en stapte op.

River Plate kan worden beschouwd als één van de grootste voetbalclubs van Argentinië en Latijns Amerika. De club is Argentijns recordkampioen met 33 landstitels. De laatste titel dateert uit 2008. Ook bracht de club uit het Noorden van Buenos Aires internationale sterren voort zoals Javier Saviola, Gonzalo Higuaín, Ariel Ortega, Marcelo Gallardo, Javier Mascherano en Hernán Crespo.

Los Millionarios zijn uiteindelijk gedegradeerd vanwege de slechte prestaties in de afgelopen drie jaar. In Argentinië wordt gebruik gemaakt van een systeem dat bekend staat als de promociónes. Dit is een systeem op basis van gemiddelden. Aan het einde van het seizoen degraderen de twee teams met het slechtste gemiddelde van de afgelopen drie jaar rechtstreeks. De nummer zeventien en achttien spelen vervolgens een play-off duel met de nummers drie en vier van de Nacional B. Hoewel River Plate het afgelopen seizoen als negende in de competitie eindigde, hebben ze de afgelopen drie jaar zo weinig punten verzameld dat ze dit seizoen als zeventiende in de promociónes zijn geëindigd. De dubbele ontmoeting tegen Belgrano is River Plate uiteindelijk fataal geworden.

Oud-speler en clublegende Matías Almeyda is benoemd als opvolger van de opgestapte Jota Jota López. Aan hem de loodzware taak om de gevallen gigant weer uit de Nacional B te loodsen.

Bron : Olé
Bookmark and Share


Terug