Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Robinho veroordeeld voor groepsverkrachting

Datum : 25/11/2017
Land : Brazilië

Robinho veroordeeld voor groepsverkrachting

De Braziliaanse voetballer Robinho is door een Italiaanse rechtbank veroordeeld tot negen jaar cel. Hij zou zich in 2013 schuldig hebben gemaakt aan groepsverkrachting van een 22-jarige vrouw in Milaan. Robinho kan nog in beroep gaan tegen de straf. Hij zegt onschuldig te zijn.

Robinho was niet aanwezig bij de rechtszaak. Italië zal pas een verzoek tot uitlevering indienen als er een definitieve uitspraak ligt. Het misdrijf dateert uit de tijd dat hij speelde voor AC Milan. De aanvaller zou zich aan de Albanese vrouw hebben vergrepen tijdens een stapavond met vijf vrienden, die eveneens werden veroordeeld.

De voormalige sterspeler voetbalt momenteel in eigen land bij Atletico Mineiro. De 33-jarige aanvaller kwam eerder uit voor Santos, Real Madrid, AC Milan en Manchester City.

Robinho werd in 2009 tijdens zijn periode voor Manchester City al eens beschuldigd van aanranding. Wegens gebrek aan bewijs werd hij toen echter vrijgesproken.

Robinho speelde honderd interlands voor Brazilië en scoorde daarin 28 keer. Hij won met zijn land onder meer twee keer de Confederations Cup en scoorde op het WK van 2010 de enige Braziliaanse treffer in de met 2-1 verloren kwartfinale tegen het Nederlands elftal.

Bron : NU.nl
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug