Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Rolling Stones treden op in Maracanã stadion

Datum : 22/02/2016
Land : Brazilië

Rolling Stones treden op in Maracanã stadion

Zaterdag hebben de Rolling Stones opgetreden in het Maracanã Stadion in Rio de Janeiro. Tien jaar geleden traden de Stones ook al op in Rio. Dat concert op het strand van Copacabana trok meer dan een miljoen bezoekers. Deze keer konden zo'n 60.000 mensen de beroemde band bewonderen.

De liefde voor Brazilië van Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts en Ronnie Wood werd tijdens het concert verschillende keren duidelijk. Jagger sprak het publiek aan in het Portugees en drummer Watts nam afscheid van het publiek met een Braziliaanse vlag over zich heen. 

De Stones speelden hun grootste hits voor het Braziliaanse publiek. Het concert begon traditioneel met Start me up en eindigde met (I can get no) satisfaction. Er werd weinig gebruik gemaakt van special effects, maar de show werd met daverend applaus ontvangen door het publiek. 

De Rolling Stones zullen nog drie concerten geven in Brazilië, waarvan twee in São Paulo en één in Porto Alegre. 

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share


Terug