Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Roma grote winnaar bij Platino Awards

Datum : 13/05/2019
Land : Mexico

Roma grote winnaar bij Platino Awards

De Mexicaanse film Roma is met zes awards de grote winnaar geworden bij de Platino Awards, belangrijke filmprijzen in de Ibero-Amerikaanse cinema en televisie. De awardshow werd gehouden in Mexico, in het Teatro Gran Tlancho aan de Riviera Maya kust. Roma was de grote favoriet gezien de vele internationale prijzen die de Netflix-productie al binnenhaalde, waaronder de oscar voor Beste Internationale Film, Beste Regisseur, en Beste Cinematografie.

Bij de Platino's was Roma voor negen categoriën genomineerd, waarvan het er zes in de wacht sleepte: Beste Iberoamerikaanse Film, Beste Regisseur, Beste Script, Beste Cinematografie, Beste Geluidsontwerp, en de publieksprijs. De prijzen voor de beste acteur en actrice gingen respectievelijk naar Antonio de la Torre, voor de Spaanse film El Reino, en de Paraguayaanse actrice Ana Brun voor Las Herederas.

Andere genomineerden in de categorie beste film waren Campeones, La Noche de 12 Años en Pajaros de Verano. De prijs voor beste tv-serie ging naar Arde Madrid, dat daarmee drie Netflix-producties (Narcos Mexico, La Casa de las Flores, en El Marginal II) versloeg.

De Platino's hopen meer dan alleen een awardshow te zijn, aldus de organisatoren. Het evenement streeft er tevens naar om een ontmoetingsplaats zijn voor professionals in de Spaanstalige filmindustrie en films uit dit taalgebied internationaal promoten.

Bron : Latin American Herald Tribune, Variety
Bookmark and Share


Terug