Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

'Roma' is grote kandidaat bij de Oscars

Datum : 22/01/2019
Land : Mexico

'Roma' is grote kandidaat bij de Oscars

De Academie van Kunsten en Cinematografische Wetenschappen van Hollywood onthulde vandaag de films die zijn genomineerd voor de 91ste editie van de Oscars. Roma, van Alfonso Cuarón, is een van de favorieten met tien nominaties. Ze zullen gelijktijdig strijden in de categorieën van Beste Film en Beste Buitenlandse Film in een vreemde taal.

Als je beide prijzen wint, is dit de eerste productie die dit bereikt. Tot nu toe wonnen de vier films die deelnamen aan beide categorieën alleen het beeldje in de categorie Beste Buitenlandse Film.

De kandidatuur van Cuarón's nieuwste Mexicaanse film heeft een sterke achtergrond, aangezien hij de Golden Globe Awards voor Beste Buitenlandse Film en Beste Regie heeft gewonnen en de eerste buitenlandse productie was die de Beste Film won tijdens de Foreign Critics Awards in Hollywood ( Critics Choice Awards). Die avond won Cuarón ook de prijs voor Beste Regie en Beste Buitenlandse Film.

Roma staat kandidaat in de volgende categorieën: beste film, beste originele scenario, beste regisseur, beste leidende actrice, beste ondersteunende actrice, beste buitenlandse film, beste cinematografie, beste productontwerp, beste geluidsbewerking en de beste geluidsmix.

De prijsuitreiking vindt plaats in Los Angeles op 24 februari 2019. De Mexicaanse film zal zeker een van de meest opvallende van de nacht zijn.

Bron : Nodal Cultura
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug