Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Romario spelbederver WK

Datum : 23/05/2013
Land : Brazilië

Romario spelbederver WK

Het WK 2014 is door Brazilië opgevat om haar economische kracht te laten zien. Er komt nu echter kritiek uit onverwachte hoek. Voormalig wereldkampioen voetbal en huidig parlementslid Romario is door zijn constante kritiek op de kosten van het evenement, de verduistering van geld in het Braziliaanse voetbal en het lot van de nationale ploeg uitgegroeid tot de spelbederver van het WK 2014.

In 2010 werd Romario verkozen tot parlementslid, slechts enkele jaren na het einde van zijn voetbalcarrière, waarin hij meer dan 1.000 doelpunten scoorde. Zijn motivatie om de politiek in te gaan was de geboorte van zijn dochter met syndroom van Down. Romario zet zich in voor mensen met een beperking, maar in de aanloop naar het WK heeft ook voetbal zijn aandacht.

Zo vraagt Romario zich openlijk af wat er na het WK zal gebeuren met de witte olifanten, de stadions die gebouwd zijn in aanloop naar het toernooi. “Dat geld had beter besteed kunnen worden aan onderwijs en gezondheidszorg, zaken die veel belangrijker zijn voor ons land”. 

Naast zijn kritiek op het WK richt Romario zijn pijlen ook op de nationale voetbalfederatie en had een belangrijke stem in de beschuldigingen van het aannemen van steekpenningen die leidden tot het aftreden van de voorzitter.

Ook het nationale voetbalteam ontkomt niet aan zijn kritiek. Hoewel vijfvoudig wereldkampioen Brazilië thuisvoordeel heeft, is Duitsland favoriet voor Romario. 

Bron : BBC Mundo, El Periodico
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug