Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Roussef schuldig aan verslechtering handelsrelaties Iran

Datum : 25/01/2012
Land : Brazilië

Roussef schuldig aan verslechtering handelsrelaties Iran

Brazilië gooit roet in het eten wat betreft een geode verstandhouding tussen Iran en Latijns Amerika, zo stelt Ali Akbar Javanfekr, woorvoerder van de Iranese president Ahmadinejad. Brazilië, als belangrijkste grondstofleverancier van Latijns Amerika, is voor Iran van het grootste belang om als handelscontact te behouden.

Ahmadinejad was tijdens zijn tour door Midden- en Zuid- Amerika niet uitgenodigd door Roussef en hiermee zou zij jaren van goede verstandhouding tussen beide landen ten gronde brengen en alles wat ooit was opgebouwd door Lula niet langer in acht nemen. De voorganger van Roussef sloot in 2010 nog een deal met Iran over het verschepen van uranium, die uiteindelijk werd verworpen door de regering van de Verenigde Staten.

Iran werd in 2011 ook tijdelijk de grootste afnemer van Braziliaans rundvlees, waarmee het Rusland voorbij streefde. De slechtere verstandhouding is ontstaan, nadat Roussef de aankondiging van de Verenigde Naties om de mensenrechtenschendingen in Iran nader te onderzoeken, steunde.

 

Bron : The New York Times
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug