Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Rousseff complimenteert leger bij officierslunch

Datum : 18/12/2014
Land : Brazilië

Rousseff complimenteert leger bij officierslunch

Tijdens de eindejaarsontmoeting met officieren van de marine, luchtvaart en landmacht zweeg de Braziliaanse president Dilma Rousseff in alle toonaarden over de conclusies van de Waarheidscommissie. In plaats daarvan complimenteerde ze de strijdkrachten voor hun aanwezigheid tijdens het WK, en kondigde investeringen aan ter versterking van de strijdkrachten.

Tijdens de lunch met officieren in de hoofdstedelijke Clube da Aeronáutica (Luchtvaartclub)   benadrukte Dilma de rol van Defensie in het huidige Brazilië. “Defensie en democratie gaan hand in hand.”

Ze zei dat haar regering op twee punten actie had ondernomen om de strijdkrachten te verstevigen; een loonsverhoging voor militairen en modernisering van het strijdmateriaal. Zo kocht Brazilië twee straaljagers van Zweden, opende het een onderzeebootfabriek, en installeerde het een nieuw grensbewakingsysteem. “Dergelijke intitiatieven tonen het belang van het verdedigen van onze soevereiniteit en de ontwikkeling van een militaire industrie. De rijkdom van ons land verplicht ons beschermende maatregelen te nemen tegen dreiging.” 

Minister van Defensie Celso Amorim bedankte in zijn toespraak Dilma voor haar gegeven vertrouwen tijdens de afgelopen jaren. “Ondanks de roerige tijden die we hebben beleefd, zal ik er alles aandoen om op discrete en stabiliserende wijze Brazilië door het democratiseringsproces te loodsen.”

Bron : Nodal
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug