Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Rousseff staat bierverkoop toe tijdens WK 2014

Datum : 07/06/2012
Land : Brazilië

Rousseff staat bierverkoop toe tijdens WK 2014

De Braziliaanse President, Dilma Rousseff, heeft deze week een wetsvoorstel dat bierverkoop in de voetbalstadions tijdens het Wereld Kampioenschap, in 2014 zou verbieden tijdelijk opgeschort. De wereldvoetbalbond FIFA had deze wetsverandering aangevraagd nadat het een overeenkomst had getekend met een grote bierbrouwerij. De tijdelijke wijziging zal ook worden toegepast tijdens de Confederations Cup in 2013. De wetswijziging is uiteindelijk woensdag gepubliceerd na een lange strijd tussen de leden van het parlement en van de Senaat, die de tekst al op 9 mei hadden goedgekeurd. 

Vooral studenten, ouderen en minderbedeelden verwelkomen de wijziging. Nadat de FIFA maandenlang had gelobbyd bij de Braziliaanse regering om haar standpunt over de verkoop van bier in voetbalstadions te verzachten, heeft het verzekerd dat Brazilië een minimum aantal wedstrijdkaartjes mag verkopen tegen halve prijs voor studenten, mensen ouder dan zestig jaar en minderbedeelden. De FIFA zal 30.000 tickets aan Brazilië beschikbaar stellen om ze te verkopen tegen de halve prijs. 

Brazilië heeft van oudsher een van de slechtste statistieken voor voetbalgeweld, wat tot een alcoholverbod in stadions heeft geleid. Brazilië heeft inmiddels toegezegd dertien miljard dollar te zullen investeren in infrastructuur en vervoer rondom de stadions, wat naar verwachting in 2014 gereed zal zijn. Volgens officiële statistieken moet veertig procent van deze projecten nog van de grond komen.

Bron : BBC, Mercopress
Bookmark and Share


Terug