Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Rousseff verdedigt Lula da Silva in beschuldigingen corruptie

Datum : 12/12/2012
Land : Brazilië

Rousseff verdedigt Lula da Silva in beschuldigingen corruptie

De Braziliaanse president Dilma Rousseff omschrijft de beschuldigingen van corruptie van haar voorganger Lula da Silva als “spijtig”. De huidige president, die momenteel op staatsbezoek in Frankrijk is, onderstreept haar respect en bewondering voor Lula da Silva. Aantijgingen van corruptie aan het adres van Lula da Silva zijn de afgelopen dagen door verschillende media in São Paolo gepubliceerd.

“Ik veroordeel alle pogingen en aantijgingen,” aldus Rousseff op een persconferentie in Parijs. “Het is helaas niet de eerste poging om het respect van de Braziliaanse bevolking tegenover hem te bezoedelen Ik beschouw alle pogingen om zijn imago the schaden als verachtelijk en zielig,” voegt Rousseff verder toe. Tijdens de persconferentie prees Rousseff verder Lula da Silva als de president die Brazilië “ontwikkelde” en gelijkwaardige relaties vestigde tussen ontwikkelde en minder ontwikkelde landen.

De Franse president Hollande was ook lovend, en verklaarde dat Lula da Silva als “referentie” wordt gebruikt in Frankrijk en dat hij wordt gezien als een man met een groots imago die altijd de belangen van Brazilië verdedigde.

Volgens de O Estado de São Paulo maakte de voormalig president gebruik van fondsen waarbij stemmen werden gekocht. Het geld van dit stelsel gebruikte Lula da Silva volgens de krant voor persoonlijke uitgaven. De beweringen zijn gebaseerd op verklaringen van een veroordeelde voormalig adviseur.

Bron : MercoPress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug