Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Rousseff verliest bondgenoten in het congres

Datum : 07/08/2015
Land : Brazilië

Rousseff verliest bondgenoten in het congres

Parlementsleden van twee partijen die deel uitmaken van de regerende coalitie in Brazilië hebben donderdag aangegeven niet langer zonder meer steun te geven aan de regering van president Dilma Rousseff.

Het nieuws is in de Tweede Kamer aangekondigd door de leiders van de Braziliaanse Partij van de Arbeid (PTB) en de Democratische Partij van de Arbeiders (PTD). Beide partijen maken deel uit van Rousseffs regering. Armando Mineiro, van het centrum-rechtse PTB, is minister van Ontwikkeling, Industrie en Buitenlandse Handel. Manoel Dias, lid van het centrum-linkse PTD, is minister van Arbeid.

De leiders van de PTB en PTD die de uitspraken hebben gedaan, gaven aan niet noodzakelijkerwijs te spreken voor hun collega’s in de Eerste Kamer of in het kabinet van Rousseff. 

Volgens Andre Figueiredo, van de PTD-fractie, vormde de kritiek van de Arbeiderspartij van Rousseff op de tegenstem van zijn partij in de voorgestelde bezuinigingsmaatregelen de druppel. “Ze noemden ons verraders, dat is onacceptabel,” aldus Figueiredo. 

Zijn tegenhanger bij de PTB, Jovair Arantes, zei dat “vanaf nu de vertegenwoordigers van de PTB besloten hebben een onafhankelijke positie in te nemen bij iedere stemming. We behouden ons het recht voor te stemmen en onze mening uit te spreken zoals wij willen.”

Volgens de leiders zijn er geen plannen bij de fracties om toenadering te zoeken tot de oppositie. 

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share


Terug