Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Rousseff verwerpt kritiek van The Economist op haar beleid

Datum : 09/12/2012
Land : Brazilië

Rousseff verwerpt kritiek van The Economist op haar beleid

De Braziliaanse president Dilma Rousseff heeft fel gereageerd op een artikel in The Economist, waarin wordt gesteld dat Rousseff haar minister van Economie moet ontslaan en een ‘nieuw economisch team’ moet aanstellen dat het vertrouwen van de markt kan herstellen.

In het artikel 'Quiebra de Confianza' (vertrouwensbreuk) wordt gesteld dat de Braziliaanse economie “op sterven ligt”, omdat het BNP in 2012 nauwelijks met 1 procent groeit. De regering wordt beschuldigd van een overdreven “interventionisme” in de markt en Rousseff zou meer dan haar voorganger Lula geloven dat “de staat de particuliere investeringen moet reguleren.”

Op deze kritiek reageerde Rousseff geïrriteerd: “Deze regering, die is gekozen door het volk, laat zich op geen enkele manier beïnvloeden door de mening van een niet-Braziliaans tijdschrift.” Bij God, weten jullie dan niet dat de situatie in Europa en de Verenigde Staten ernstiger is dan die bij ons sinds 2008”, ging Rousseff verder. “Hier is geen enkele bank over de kop gegaan, zoals Lehman Brothers. We hebben geen schuldencrisis, onze inflatie is onder controle en we hebben een reserve van 378.000 miljoen dollar.”

Toch had Rousseff eerder, tijdens de bijeenkomst van Mercosur, gezegd dat “er reden tot bezorgdheid is over de mondiale economische situatie met een kwart minder groei en recessie. We moeten ons hiertegen beschermen.”

 

Bron : El País
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug