Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Rousseff's eerste bezoek aan Cuba

Datum : 01/02/2012
Land : Brazilië

Rousseff's  eerste bezoek aan Cuba

De Braziliaanse president Dilma Rousseff brengt haar eerste officiële bezoek aan Cuba. De focus ligt op het versterken van de zakelijke relaties. Er staan gesprekken met president Raúl Castro op de agenda, maar een ontmoeting met Fidel Castro is onzeker.

Brazilië wil een hoofdrol spelen in de economische opening van Cuba. Een grote kans is de modernisering van de haven van Mariel, die voor een bedrag van U$682 miljoen wordt gefinancierd door BNDES, de Braziliaanse ontwikkelingsbank. Het project wordt uitgevoerd door het Braziliaanse bedrijf Odebrecht. Er komt een ‘speciale ontwikkelingszone’ voor exportindustrie. Rousseff hoopt dat Mariel nieuwe markten opent voor Braziliaanse bedrijven, zowel in Cuba als in Midden-Amerika.

Met de focus op handel, zullen mensenrechten slechts privé ter sprake komen. De Braziliaanse regering heeft vorige week een visum verleend aan Yoani Sanchez, een dissidente blogster, om aanwezig te zijn bij de première van een documentaire over persvrijheid op Cuba. Roussef, die als jonge linkse rebel onder het militaire bewind in Brazilië is gemarteld, heeft gezegd dat mensenrechten in haar regering voorrang hebben.
 

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug