Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Rueda is nieuwe bondscoach van Chili

Datum : 14/01/2018
Land : Chili

Rueda is nieuwe bondscoach van Chili

Chili heeft Reinaldo Rueda aangesteld als bondscoach. De 60-jarige Colombiaan is de opvolger van Juan Antonio Pizzi, die in oktober opstapte nadat hij met de kampioen van Zuid Amerika van 2015 en 2016 naast kwalificatie voor het WK 2018 had gegrepen.

Rueda was in het verleden al bondscoach van Colombia, Honduras en Ecuador. Met die laatste twee landen was hij actief op het WK van respectievelijk 2010 en 2014.

Het afgelopen half jaar werkte Rueda bij het Braziliaanse Flamengo. Daarvoor vierde hij in eigen land successen met Atlético Nacional, in 2016 winnaar van de Copa Libertadores, de Zuid Amerikaanse versie van de Champions League.

Pizzi heeft overigens ondertussen weer emplooi gevonden. Sterker, hij gaat alsnog naar het WK in Rusland: als bondscoach van Saudi-Arabië dat bij de geboren Argentijn uitkwam, nadat Bert van Marwijk geen overeenstemming over contractverlenging had weten te bereiken en diens opvolger Edgardo Bauza na twee verloren oefenduels zijn biezen alweer kon pakken.

Bron : NOS
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug