Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Ruim 200 gewonden bij protesten in Venezuela

Datum : 14/04/2017
Land : Venezuela

Ruim 200 gewonden bij protesten in Venezuela

Volgens Jose Manuel Olivares, parlementslid van de oppositie in Venezuela, zijn meer dan 200 mensen gewond geraakt tijdens betogingen tegen de regering in meerdere provincies van het land. Hij bestempelde de repressie als het “meest schaamteloze en wrede gezicht van de dictatuur.”

Twee burgemeesters, tegenstanders van president Maduro, meldden dat 57 gewonden die vielen in gevechten tussen demonstranten en politie in hoofdstad Caracas in hun steden in het ziekenhuis waren opgenomen. Burgemeester Gerardo Blyde van Baruta vertelde aan televisiezender Globovisión dan in zijn stad 45 mensen waren opgenomen in het ziekenhuis met verschijnselen van verstikking door traangas.

Demonstraties in Caracas en in verschillende andere steden gedurende de laatste twee weken hebben geleid tot honderden gewonden en arrestaties. Onder de gewonden bevonden zich ook leden van de veiligheidskrachten.

De oppositie heeft tot deze protesten opgeroepen om de afzetting van zeven rechters te eisen en op te roepen tot nieuwe verkiezingen, nadat de gouverneursverkiezingen in 2016 zijn uitgesteld.


 

Bron : Latin American Herald Tribun
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug