Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Rusland en Argentinië tekenen energieakkoord

Datum : 24/04/2015
Land : Argentinië

Rusland en Argentinië tekenen energieakkoord

Rusland en Argentinië hebben een aantal kaderovereenkomsten getekend over samenwerking op het gebied van economisch en energie. De Argentijnse president Cristina Fernandez de Kirchner en de Russische leider Vladimir Putin noemden de overeenkomst een “veelomvattend strategisch partnerschap”.

De overeenkomsten omvatten Russische investeringen in een waterkracht- en een kerncentrale in Argentinië. Daarnaast was er ook een memorandum over samenwerking op het gebied van veiligheid.

Volgens correspondenten wil het Kremlin de banden met Latijns Amerika graag versterken om de sancties te compenseren die opgelegd zijn door de Europese Unie en de Verenigde Staten over de crisis in Oekraïne.

Ook Argentinië is op zoek naar buitenlandse investeringen nu het land vecht tegen de tegenwerking van Amerikaanse hedgefondsen in een poging de achterstallige schuld te herstructureren.

Het Russische Rosatom, het staatsbedrijf voor kernenergie, heeft er ook mee ingestemd om een nieuwe reactor te bouwen op de kerncentrale Atucha 3 in Argentinië.  Volgens Putin zal dit project de nieuwste Russische technologie naar Argentinië brengen. Putin voegde eraan toe dat Rusland “Argentinië steunt” in de pogingen om directe gesprekken te voeren met het Verenigd Koninkrijk over de omstreden Falkland Islands, in Argentinië bekend als Malvinas. 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug