Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Ruzie op Curaçao tussen premier en bankdirecteur

Datum : 30/05/2011
Land : Curaçao

Ruzie op Curaçao tussen premier en bankdirecteur

In Curaçao beschuldigen premier Gerrit Schotte en directeur van de Centrale Bank Curaçao -  Sint Maarten (CBCS) Emsley Tromp elkaar openlijk van corruptie.

Eerder deze week berichtten lokale media dat Tromp op schimmige wijze een lening van 4 miljoen dollar zonder onderpand had afgesloten waarvan een deel is doorgesluisd naar zijn eigen pensioenrekening. Naar aanleiding van het bericht riep de premier Tromp op het matje die na afloop van het gesprek de premier en nog twee andere ministers uit zijn kabinet van fraude en corruptie beschuldigde en eiste dat zijn naam publiekelijk moet worden gezuiverd. Schotte reageerde gelaten: “Met zo’n directeur kunnen wij niet verder.”

Observatoren zeggen dat het sinds het aantreden van de nieuwe regering eind 2010 niet botert tussen het kabinet en de directie van de Centrale Bank. 
 

Bron : Wereldomroep/Trouw
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug