Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Ruzie over verbreding Panamakanaal

Datum : 03/01/2014
Land : Panama

Ruzie over verbreding Panamakanaal

Het consortium Grupo Unidos por el Canal (GUPC), dat de verbreding van het Panamakanaal uitvoert, dreigt het werk stil te leggen uit protest tegen de enorme kostenoverschrijding. Het consortium, onder aanvoering van het Spaanse bedrijf Sacyr, heeft Panama een ultimatum gesteld van 21 dagen om de kosten te vergoeden. De Autoridad del Canal de Panamá (ACP), die het kanaal exploiteert, gaf aan dat het in geval van stoplegging andere bouwers zal zoeken om de klus te klaren.

De kosten van het project, dat een waarde heeft van 3,2 miljard dollar (2,3 miljard euro), zijn inmiddels 1,6 miljard dollar hoger dan in 2009 werd begroot. Naast Sacyr bestaat het consortium uit  het Italiaanse Salini Impregilo en de Belgische baggeraar Jan De Nul. Het kanaal verwerkt 5 procent van de wereldhandel. De werkzaamheden moeten in juni 2015 klaar zijn, negen maanden later dan gepland.

De Panamese president Ricardo Martinelli, die in 2009 aan de macht kwam, betichtte de bouwers van “grove onverantwoordelijkheid'' en zei dat ze het bouwproject dat van groot belang is voor de economie van het land in gevaar hebben gebracht. Martinelli kondigde aan af te reizen naar Spanje en Italië om van de bouwers te eisen dat ze hun werkzaamheden naar behoren afronden. Volgens de ACP is tot nu toe 70 procent van het werk gedaan.

De ACP stelt dat de kostenoverschrijding “normaal” is bij een dergelijk project. In een verklaring zei Jorge Quiroa van ACP “welke druk er ook wordt uitgeoefend op het ACP, we blijven bij onze eis dat het consortium zich houdt aan het contract dat ze hebben getekend.”  

Het werk bestaat vooral uit de bouw van een derde set sluizen, waardoor schepen met 12.000 containers door het kanaal kunnen. Op het moment ligt het maximum op 5.000 containers. 

 
Bron : BBC World News, Standaard
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug