Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Saba heeft meer sociale woningbouw nodig

Datum : 23/03/2012
Land : Saba

Saba heeft meer sociale woningbouw nodig

Saba heeft meer sociale woningen nodig dan er momenteel zijn. Dat stelt voorzitter Rolando Wilson van de Own Your Own Home Foundation (OYOHF). Er zijn minstens vijftig extra woningen nodig.

Het huidige bestand van de stichting bevat nu 26 verhuurde woningen in de sociale sector. De noodzaak voor meer woningen werd onlangs duidelijk in een studie die is uitgevoerd door de Nederlandse counterpart van OYOHF, Woonlinie Wooncorporatie. Met hun hulp hoopt de Sabaanse stichting fondsen te verkrijgen om een groot project voor sociale woningbouw af te bouwen in Under the Hill. Daarmee hoopt Saba in een groot deel van de behoefte te kunnen voozien.

Dat project behelst de bouw van 29 woningen op een terrein dat geschonken is aan de stichting. Een hindernis is al genomen: het Europees Ontwikkelingsfonds (EOF) stelt 2,3 miljoen euro beschikbaar voor de aanleg van infrastructuur, vooral terrassen, grote waterreservoirs en wegen. Voor de bouw van de woningen wordt ook steun uit Europa gevraagd.

Bron : Saba News, RNW Caribiana
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug