Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Saint Vincent wil vliegverbinding met Suriname

Datum : 18/03/2018

Saint Vincent wil vliegverbinding met Suriname

De premier van Saint Vincent and the Grenadines, Ralph Gonsalves, bekijkt de mogelijkheid om de Surinaamse luchtvaartmaatschappij Fly All Ways te laten vliegen op het eiland. Fly All Ways voert nu vluchten uit van Paramaribo naar Havana, Cuba. Gonsalves wil dat op die route ook de Argyle International Airport (AIA) van het eiland wordt opgenomen. Dat zou volgens premier Gonsalves betekenen dat de route begint in Paramaribo naar de AIA en vervolgens door naar Havana. De terugvlucht zou dan in omgekeerde volgorde plaats moeten vinden. Als deze overeenkomst operationeel wordt, zal het de geplande vluchten van EasyJet van AIA naar Havana vervangen.

Gonsalves heeft tijdens zijn bezoek aan Paramaribo, van 2 tot 5 maart jongstleden, gesprekken gevoerd met de Chief Executive Officer van Fly All Ways. Tijdens een persconferentie in zijn land heeft de premier aangekondigd dat functionarissen van de luchtvaartmaatschappij Saint Vincent and the Grenadines zullen bezoeken in aanloop naar vervolggesprekken over de mogelijke samenwerking.

De premier heeft tijdens zijn bilaterale discussies met president Desi Bouterse gesproken over onder andere handel, landbouw, vliegreizen en toerisme. Hij heeft ook gezinspeeld op de aankoop van hout en zand uit Suriname en de uitwisseling van studenten voor studie op hogere instellingen in beide landen.

Volgens de premier was het belangrijk om relaties aan te knopen met Suriname, dat het enige Nederlandstalige land dat lid is van de Caricom. Hij kwalificeerde dit belang als de opkomst van twee ‘polen’ binnen de Caricom, binnen het voortbestaan van de Caricom en de OECS (Organisatie van Oost-Caribische Staten). Gonsalves zit een noordelijke pool en een zuidelijke pool die voortkomen uit de realiteit van handelsbehoeften. De noordelijke pool die hij ziet bestaat uit Bahama's, Cuba, Dominicaanse Republiek, Haïti, Jamaica en Puerto Rica. Barbados, Guyana, de OECS, Suriname en Trinidad en Tobago, ziet hij gegroepeerd als de zuidelijke pool.

Bron : StarNieuws
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug