Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Salsalegende Cheo Feliciano overleden bij ongeluk

Datum : 19/04/2014

Salsalegende Cheo Feliciano overleden bij ongeluk

De Puertoricaanse salsalegende Cheo Feliciano is omgekomen bij een auto-ongeluk op het eiland, aldus de politie. De componiste en zanger van salsa en bolero is 78 jaar geworden. Volgens de politie reed Feliciano met zijn Jaguar tegen een paal in een buitenwijk van hoofdstad San Juan. Hij was alleen en zou geen veiligheidsriem hebben gedragen.

Hij maakte deel uit van de legendarische Fania All Stars, waarmee hij een Latin Grammy Award won. De gouverneur van Puerto Rico heeft drie dagen van rouw afgekondigd voor “een van de meeste geprezen stemmen van de Caribische eilanden.”

Jose Luis Feliciano Vega, door zijn familie ‘Cheo’ genoemd, verhuisde in 1952 naar New York en vestigde zich in Spanish Harlem. Nadat hij in meerdere instrumenten had bespeeld in versschillende bands, kreeg hij een baan als zanger bij het Joe Cuba Sextet. Hij bleef daar tien jaar, waarna hij zich in 1967 aansloot bij het Eddie Palmieri Orchestra.  Feliciano was bekend door liedjes als Amada Mia, Anacaona en Los Entierros.  Nadat hij verslaafd raakte aan heroïne, besloot hij terug te keren naar Puerto Rico om af te kicken. Later werd hij een anti-drugs actievoerder voor de Puertoricaanse  overheid.

De zoon van Feliciano zei niet te weten waarom zijn vader zo laat naar huis reed. Hij was bezig optredens te regelen in Acapulco, Mexico en misschien had hij daarvoor vergaderingen gehad.

Hij laat zijn vrouw, Coco Feliciano, en vier zoons achter.

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug