Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Santa Claus op Sint Maarten

Datum : 22/12/2017
Land : Sint Maarten

Santa Claus op Sint Maarten

Ondanks de verwoestingen die orkaan Irma in september op het Sint Maarten aanrichtte, wordt het leven op het Caribische eiland langzaam weer normaal. Zo nodigt het ministerie van Onderwijs, Cultuur, Jeugd en Sport samen met Janelle Presentacion de bevolking uit voor de #SXMSTRONG (Sint Maarten Strong) Kerstparade.

Vanmiddag, 22 december, vertrekt de parade om half zes precies vanaf de Walter J Nisbeth Road, tegenover het Sports Auditorium. De route door de hoofdstad van het Nederlandse deel van Sint Maarten, Philipsburg, loopt langs Percy Labega Street, Kerkhof Straat, Front Street en het Emmaplein naar de Juancho Yrasquin Boulevard. Daarna keert de parade weer terug naar Walter J. Nisbeth Road om vandaar via de Salt Pickers Rotonde en Soualiga Boulevard te eindigen bij het Festival Village. 

Toeschouwers worden getrakteerd op de muziek van de New Generation Status Drum Band, Dow’s Ebony Steel Orchestra en van DJ Pauly. Ook zullen er speciale optredens zijn van de Funtopia Steltlopers en Disney figuren als Mickey Mouse, Elsa en Olaf de sneeuwpop. Geen Kerstparade kan echter compleet zijn zonder de aanwezigheid van Santa Claus zelf en zijn hulpjes. 

Het ministerie is er trots op een bijdrage aan het Kerstgevoel te kunnen leveren. Bovendien worden er cadeautjes uitgedeeld zoals kerstmutsen, snoep en SXM Strong T-shirts. De bevolking wordt opgeroepen om samen met vrienden en familie te komen genieten van feest en vrolijkheid. Tenslotte is het daar, ook in Sint Maarten, het seizoen voor. 

Bron : smn-news.com
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug