Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Scenes nieuwe Godzilla opgenomen in Mexico-Stad

Datum : 21/08/2017
Land : Mexico

Scenes nieuwe Godzilla opgenomen in Mexico-Stad

Delen van het historische centrum van Mexico-Stad zijn gesloten voor verkeer in verband met het opnemen van enkele scenes van een nieuwe Godzilla film. Burgemeester Miguel Angel Mancera zegt dat het feit dat de stad gekozen werd als filmlocatie een "geweldige mogelijkheid" is. "Godzilla: King of the Monsters zal zo'n 2000 banen creëren in Mexico en  nieuwe mogelijkheden scheppen voor bedrijven," aldus Mancera. 

Mancera hoopt dat de Godzilla-film een soortgelijk effect zal hebben als de Bondfilm Spectre, die ook deels in Mexico-Stad werd opgenomen. In de openingsscene van die film zien we de bekende spion in een parade voor de Dag van de Dood. De scene was zo populair dat de lokale overheid een parade organiseerde geïnspireerd op de film, waar veel toeristen op afkwamen. Die optocht is nu een jaarlijks terugkerend evenement. 

Mexicaanse fans van de bekende science fiction film probeerden een glimp op te vangen van het filmen, maar strenge beveiliging maakte dat weinig mensen dichtbij genoeg konden komen. Honderden figuranten waren ingehuurd om gefilmd te worden terwijl ze wegrennen voor het monster. 

Het is nog niet duidelijk welke stukken van Mexico-Stad precies te zien zullen zijn in Godzilla: King of the Monsters, ook omdat het Japanse monster steden meestal snel verwoest. 

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug