Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

'Schone Isla raffinaderij kost drie miljard'

Datum : 16/10/2014
Land : Curaçao

'Schone Isla raffinaderij kost drie miljard'

Het upgraden van de Isla-raffinaderij op Curaçao kost niet 1 miljard, maar 3 miljard dollar. Dit zei de Nederlandse minister Ronald Plasterk (PvdA) van Koninkrijksrelaties onlangs in debat met de Tweede Kamer.

Minister Plasterk: “Het bedrag dat nodig is om het echt milieuvriendelijk te maken, is volgens mijn meest recente informatie niet 1 miljard, maar – naar ik meen – 3 miljard. Laten we eerlijk wezen, Nederland gaat dat niet betalen. Het is aan het land Curaçao om een oplossing te vinden.”

De SP, bij monde van kamerlid Van Raak drong echter verder aan: ‘Die raffinaderij is door Shell voor 1 gulden verkocht aan Curaçao. Dat land zit nu met een levensgroot probleem dat het niet kan oplossen. De enige oplossing is een verkoop aan PdVSA, aan Venezuela, maar dat mag niet van Amerika. Is de minister het met mij eens, dat Curaçao dit nooit kan oplossen en dat het dus de taak van de Nederlandse regering is om te gaan praten met de Amerikanen en met de Venezolanen om te bekijken welke oplossing er mogelijk is.’

Plasterk verklaarde als Nederland wel met expertise “daar waar nodig” bij te dragen, maar overigens het gevoel te hebben dat dat niet nodig is “omdat de regering van Curaçao het scherp voor ogen heeft”.

Bron : Antilliaans Dagblad
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug