Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Schoonheidswedstrijd voor mannen steeds populairder in Venezuela

Datum : 10/05/2011
Land : Venezuela

Schoonheidswedstrijd voor mannen steeds populairder in Venezuela

In de Venezolaanse hoofdstad Caracas en daarbuiten vinden steeds meer schoonheidswedstrijden plaats voor mannen. Velen hopen tijdens de deelname aan een schoonheidsconcours te worden ontdekt als televisiepresentator of soapacteur.

De jonge mannen die de laatste jaren deelnemen weten, indien ze verder willen komen, dat ze onder het mes moeten. “Gedurende de laatste jaren is er een toename van het aantal mannelijke patiënten voor neuscorrecties, kinimplantaten en liposuctie”, zegt de plastisch chirurg en tevens jurylid voor schoonheidswedstrijden Andres Borges. De obsessie voor het lichaam is volgens hem te wijten aan het tropische klimaat en de acceptatie van chirurgisch ingrijpen om veroudering tegen te gaan.

Niet alle Venezolanen delen deze fysieke obsessie. Onlangs betitelde de Venezolaanse president Hugo Chávez de obsessie van zijn landgenoten als “monsterlijk”. Dit naar aanleiding van een aan hem gericht verzoek van een jonge vrouw die de president persoonlijk om een bijdrage vroeg voor een borstvergroting. De president weigerde zijn medewerking en beklaagde zich over artsen die vrouwen “wijsmaken dat hun boezemomvang het enige is dat telt”. 

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug