Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Schotte: Curaçao vertrekpunt voor ruimtereis

Datum : 05/06/2011
Land : Curaçao

Schotte: Curaçao vertrekpunt voor ruimtereis

Premier Gerrit Schotte van Curaçao heeft bekend gemaakt dat in de nabije toekomst het mogelijk zal zijn om vanaf het eiland een commerciële ruimtereis te maken. Met gepaste trots liet hij weten dat reeds dertig tickets á 95.000 dollar voor een vijf minuten durende ruimtereis zijn verkocht. De premier deed zijn uitlatingen op een grote toerisme beurs in het Spaanse Torremolinos.

Overigens repte de premier met geen woord over de onwerkbare situatie die ondertussen is ontstaan op Curaçao tussen hem en bankdirecteur Emsley Tromp. Ondanks de promotie campagne in Spanje hadden de lokale media geen goed woord over voor het ‘vluchtgedrag’ van de premier.

Afgelopen weekeinde hebben Nederlandse inwoners van een woonwijk op Curaçao fel uitgehaald naar de directie van de lokale olieraffinaderij Isla. Op donderdag 2 juni werden de wijkbewoners opgeschrikt door een wit poeder dat neerdwarrelde en duizeligheid veroorzaakte onder mens en dier. Lokale bronnen zeggen dat de uitstoot van het poeder, een katalysator, niets nieuws is. Wat opvalt, zeggen ze, is dat de Curaçaose bewoners de uitstoot hebben geaccepteerd maar dat de Nederlandse bewoners fel ageren tegen alles wat hun woongenot aantast.
 

Bookmark and Share


Terug