Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Schrijver Álvaro Mutis overleden

Datum : 23/09/2013
Land : Colombia

Schrijver Álvaro Mutis overleden

Afgelopen zondag is in Mexico-stad de Colombiaanse schrijver, journalist, essayist en dichter Álvaro Mutis (90) overleden. De geestelijk vader van romanpersonage Maqroll en de winnaar van de Cervantesprijs 2001 is na een langdurig ziekbed gestorven als gevolg van hartfalen. Dit heeft zijn vrouw bekend gemaakt. Álvaro Mutis is 90 jaar geworden.

Álvaro Mutis wordt geboren in de Colombiaanse hoofdstad Bogotá in 1923. Aangezien zijn vader diplomaat is, brengt hij zijn jeugd grotendeels door op internationale scholen in Europa. Na het plotselinge overlijden van zijn vader keert Álvaro terug naar zijn geboorteland om te studeren. Al snel is duidelijk dat de poëzie hem meer trekt dan de studie. Hij begint te schrijven en werkt als journalist bij een lokaal radiostation, waar hij tevens een cultureel programma presenteert. In 1948 publiceert hij zijn eerste dichtbundel, rondom terugkerende thema’s als wanhoop, vergankelijkheid en nutteloosheid.

 
 
Bron : El País, Semana
Bookmark and Share


Terug