Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Schutters doodden Mexicaanse politiechef in zijn kantoor

Datum : 28/06/2011
Land : Mexico

Schutters doodden Mexicaanse politiechef in zijn kantoor

Onbekende schutters zijn maandag het kantoor van politiechef Germán Pérez in Santa Catalina binnengedrongen en schoten vervolgens de politiechef dood. Volgens een staatspolitiefunctionaris werd Pérez door minimaal acht kogels geraakt.

Volgens burgermeester Gabriel Navarro had Pérez tegen hem geen zorgen geuit over bedreigingen of eventuele aanslagen toen ze elkaar eerder op de dag hadden gesproken. Ooggetuigen zagen dat de schutters met twee auto’s en drie pick-up trucks bij het politiebureau arriveerden en direct doorliepen naar het kantoor van Pérez. Volgens Navarro is het nog onduidelijk waar de bodyguards van Pérez waren op het moment van de aanval.

De dood van Pérez komt een dag nadat drie Santa Catarina politieagenten waren opgepakt op verdenking van het bespioneren van andere agenten in een stadje verderop. Dit zou in opdracht zijn gebeurt van het Los Zetas drugskartel.

Santa Catarina is een buitenwijk van Monterrey, de derde grootste stad van Mexico. De omgeving is het decor van moorden en vergeldingsacties tussen drugskartels sinds het in 2009 tot een geweldsuitbarsting kwam tussen het Golfkartel en het Los Zetas kartel.

Bron : Miami Herald
Bookmark and Share


Terug