Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Sekstoerisme Bogotá toegenomen door WK voetbal onder 20

Datum : 13/08/2011
Land : Colombia

Sekstoerisme Bogotá toegenomen door WK voetbal onder 20

Gloria Cuartas, directeur van het District Instituut voor Gemeenschapsparticipatie en Actie, heeft op de Colombiaanse radio sterke kritiek geuit op de groei van sekstoerisme in Bogotá. Vanwege het WK voetbal onder 20, dat op dit moment in Colombia wordt gehouden, is sekstoerisme flink toegenomen in de Colombiaanse hoofdstad.
“Ik nodig u uit om een wandeling te maken door La Candelaria (het koloniale centrum van Bogotá) zodat u alle oproepen kunt zien hangen voor jonge meisjes om te dienen als sekspartners”, zei Cuartas op de radio. Veel meisjes die terecht komen in het sekscircuit zijn minderjarig en daarnaast komt er ook veel vrouwenhandel voor in de seksindustrie. Cuartas gaf aan dat de autoriteiten plannen maken om de vrouwenhandel tegen te gaan en de rechten van vrouwen te waarborgen en een einde te maken aan geweld tegen vrouwen. Ook meldde ze dat er in Bogotá op dit moment zestien 'Huizen voor Gelijke Kansen voor Vrouwen' zijn, waar vrouwen gratis juridische en psychologische bijstand kunnen krijgen en ondersteuning bij culturele activiteiten en het opzetten van ondernemingen en organisaties.
Medellín, Colombia’s tweede stad, heeft overigens dezelfde problemen in verband met het jeugd-WK en meldt een grote toename in kindprostitutie.
 

Bron : Colombia Reports
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug