Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Senaat VS akkoord met vrijhandelsverdrag Colombia

Datum : 08/07/2011
Land : Colombia

Senaat VS akkoord met vrijhandelsverdrag Colombia

De financiële commissie van de Amerikaanse Senaat heeft gestemd vóór een vrijhandelsverdrag met Colombia. De Colombiaanse president, Juan Manual Santos liet weten erg gelukkig te zijn met de uitslag van de stemming: “We juichen de meerderheid in de Senaat die voor het vrijhandelsverdrag is toe. Dank u, senator Baucus”, aldus de president via Twitter.

Baucus is voorzitter van de financiële commissie en een sterk voorstander voor het vrijhandelsverdrag. Hij wordt gezien als de persoon die de wet door de Senaat heeft geduwd. Een tweede commissie, de zogenaamde House Ways and Means Committee, moet ook over de wet stemmen. Vervolgens zal deze naar president Obama gaan, die er voor kan kiezen om eventuele aanmerkingen van de Senaat wel of niet op te nemen in de wet. Daarna zal het Huis van Afgevaardigden de wet nog goed moeten keuren.

Het vrijhandelsverdrag is gebaseerd op een akkoord tussen de VS en Colombia uit 2006. In 2008 keurde het Colombiaanse parlement de wet al goed. De overeenkomst verschaft onder andere tariefvrije toegang tot Colombia aan Amerikaanse exporteurs.

Bron : Colombia Reports
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug