Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Serenade voor Mexicaanse president

Datum : 31/05/2019
Land : Mexico

Serenade voor Mexicaanse president

Een van de eerste daden van Andrés Manuel López Obrador (AMLO) na zijn inauguratie als president van Mexico was de verkoop van het dure presidentiële vliegtuig. Sinsdien verplaatst hij zich per lijnvlucht door het land, zo ook eerder deze week naar Tepic, hoofdstad van de deelstaat Nayarit.

Een van de andere passagiers in de economy class was zo onder de indruk van de aanwezigheid van haar president, dat ze spontaan een serenade aan AMLO bracht.

“Obrador is een fantastische presidente en kan altijd blijven rekenen op onze steun, sí señor!”, aldus de zangeres terwijl AMLO toekeek vanaf zijn stoel bij de nooduitgang. De zangeres, waarvan slechts haar voornaam Paloma bekend gemaakt is, verzekerde haar toehoorders dat de mensen López Obrador geloven en steunen in zijn strijd tegen de corruptie.

Ook andere supporters van de president, ook wel ‘Amlovers’ genoemd’, sprongen tijdens de serenade van Paloma op om hun steun te betuigen aan de man die nog steeds enorm populair is dankzij zijn belofte om de enorme verschillen in rijkdom in het land te verminderen.

Toch komt López Obrador ook regelmatig critici van zijn beleid tegen als hij  het vliegtuig neemt. Mexico’s goedkope luchtvaartmaatschappijen maken intussen goede sier met foto’s van hun ‘budget president’ aan boord.

Toeval of niet, de zaterdag voordat hij zijn serenade kreeg, had AMLO ingestemd met het ontslag van zijn milieuminister Josefa González Blanco af, nadat ze een lijnvlucht naar Mexicali 38 minuten had laten wachten.

Bron : The Guardian
Bookmark and Share


Terug