Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Shell tekent offshore olie-exploratiecontracten

Datum : 13/03/2019
Land : Colombia

Shell tekent offshore olie-exploratiecontracten

De regering van Colombia heeft aangekondigd twee exploratie- en productiecontracten te hebben gesloten met Shell in offshore-gebieden in de Caribische Zee, waardoor het bedrijf in eerste instantie investeringen van US $ 100 miljoen zal doen.

Colombia heeft onlangs de contractvoorwaarden voor offshore-exploratie gewijzigd en een permanent toewijzingsprocedé voor de omgeving gelanceerd, zodat bedrijven zich kunnen aanmelden op interessante gebieden door 20 blokken te bieden als onderdeel van een strategie om de oliesector een impuls te geven.

"De ondertekening van deze contracten hernieuwt  het vertrouwen van olie-investeerders in de exploratie van onze offshore-bronnen in het Caribisch gebied", zei Luis Miguel Morelli (foto), president-directeur van het Nationale Koolwaterstof Agentschap (ANH) in een verklaring.

De investering zou US $ 650 miljoen kunnen overtreffen als de exploratie doorgaat, zei hij. Shell zal blokken COL 3 en GUA OFF 3 verkennen, die ongeveer 880.000 hectare beslaan. De investering komt bovenop de bijna US $ 400 miljoen, onlangs aangekondigd door Petrobras voor het Tayrona blok in Colombia en staatsoliemaatschappij Ecopetrol in blok COL-5.

Colombia heeft bewezen reserves van 1,78 miljard vaten olie, gelijk aan 5,7 jaar consumptie, volgens het ministerie van Mijnbouw en Energie. De regering wil haar koolwaterstofreserves opvoeren om haar zelfvoorziening te garanderen.

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug