Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Sinaloa kartel ook actief in de Cariben

Datum : 08/02/2012
Land : Mexico

Sinaloa kartel ook actief in de Cariben

De Mexicaanse misdaadorganisatie, het kartel van Sinaloa, heeft haar activiteiten uitgebreid naar het Caribisch gebied. Dat zegt het Noord-Amerikaanse ministerie van Justitie.

Volgens de hoogste afgevaardigde van Justitie op de Maagdeneilanden, Ronald Sharpe, “verandert het Caribisch gebied meer en meer in een belangrijk werkterrein voor criminele organisaties uit Mexico. Vanwege hun transnationale karakter en hun flexibiliteit vormen ze een serieuze bedreiging.” Ter illustratie wees hij op het oprollen van twee afdelingen van het kartel van Sinaloa in de Dominicaanse Republiek begin februari.  

Sharpe deed zijn uitspraken in Mexico tijdens een bijeenkomst voor 7000 medewerkers van het Openbaar Ministerie. Om de veiligheid van het Caribisch gebied, de VS en Mexico te vergroten riep hij op “tot het beter op elkaar afstemmen van justitieel en opsporingsbeleid.”   

 

Bron : Proceso
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug