Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Sint Eustatius krijgt eigen MBO-opleidingen

Datum : 22/04/2012

Sint Eustatius krijgt eigen MBO-opleidingen

Jongeren op Sint Eustatius kunnen vanaf augustus op het eigen eiland blijven om een beroepsopleiding te gaan volgen. Het gaat om Secretarieel administratief medewerker niveau 2, Boekhoudkundig medewerker niveau 2 en Bouw niveau 1 aan de Gwendoline van Puttenschool.

“Een historisch moment in onze onderwijsgeschiedenis”, aldus Atseline Winklaar van Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN). “Op enkele losse particulier verzorgde mbo-opleidingen na, was het tot nu toe niet mogelijk om op Sint Eustatius een reguliere beroepsopleiding te volgen.”

Afgelopen donderdag werd het heugelijke feit gevierd en werd tevens het officiële startsein gegeven van de beroepsonderwijscampagne Create your Future. Deze campagne is ontwikkeld door RCN/OCW in samenwerking met de Gwendoline van Putten School en Edu Partners en heeft als doel om aan jongeren, hun ouders en familieleden het belang van vakmanschap te laten zien. “In de campagne tonen leerlingen en vaklui van het eiland dat zij trots zijn op de opleiding die zij volgen en het werk dat zij verrichten”, aldus Winklaar.

Volgens Winklaar had de directeur van de Gwendoline van Putten School tijdens zijn toespraak een duidelijk advies voor de Statiaanse jongeren: “Leer een vak en verdien je brood. Op Sint Eustatius is genoeg te doen, als je maar wat wilt en kunt”. Sint Eustatius is het derde en laatste eiland waar de Create your Future campagne gaat lopen, in navolging van Bonaire en Saba, waar de campagne begin en half maart is gelanceerd.

Bron : Versgeperst, Rijksdienst Caribisch Nederland
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug