Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Sint Maarten nog zonder regering

Datum : 07/12/2014
Land : Sint Maarten

Sint Maarten nog zonder regering

Sint Maarten heeft voorlopig nog geen nieuwe regering. Vier kandidaat-ministers die tot het kabinet van Marcel Gumbs zouden toetreden, zijn niet door de screening gekomen, melden verschillende media op het eiland. 

Tegen Leroy De Weever, een voormalig parlementslid voor de Democratische Partij, loopt een onderzoek naar openlijke geweldpleging. Richard Gibson, advocaat en voormalig minister van de Nederlandse Antillen, wordt verdacht van huiselijk geweld.

Advocaat Peggy Lee Brandon is gelieerd aan de vorige Justitie-minister Ronald Duncan, van wie wordt gezegd dat hij banden heeft met prostitutie en vrouwenhandel. Lucas Berman, die naar Den Haag zou gaan, is in zijn jeugd met justitie in aanraking gekomen.

Andere kandidaten, onder wie kandidaat-premier Marcel Gumbs en huidige minister van Justitie Dennis Richardson, zouden wel door de screening zijn gekomen.

Begin november stelde de Rijksministerraad in Den Haag strengere eisen aan het screeningsproces. Volgens Nederland waren er aanwijzingen dat Theo Heyliger, winnaar van de laatste verkiezingen, stemmen had gekocht. Formateur Heyliger trok zich daarna terug als kandidaat-premier en richtte zich op het formeren van een nieuw kabinet. Heyliger was de winnaar van de verkiezingen op 29 augustus.

 

Bron : NOS
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug