Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Sint Maarten sluit zich binnenkort aan bij PAHO

Datum : 11/09/2012
Land : Sint Maarten

Sint Maarten sluit zich binnenkort aan bij PAHO

Sint Maarten zal zich binnenkort officieel aansluiten bij de Pan American Health Organization (PAHO). Dit werd naar voren gebracht in een persbericht dat zondag door het kabinet van minister-president Sarah Wescot-Williams werd uitgegeven. De premier keerde zaterdag terug uit Aruba waar zij had deelgenomen aan de vergadering van de Overzeese Gebiedsdelen van de Europese Unie in het Caribisch gebied (LGO's).

De vergadering werd gecoördineerd door de Pan American Health Organization / World Health Organization en werd financieel gesteund door de Europese Gemeenschap. De deelnemers waren onder anderen hooggeplaatste functionarissen van de Britse en Nederlandse LGO’s en gemeenschapleiders van Sint Maarten, de Bahama’s, Barbados, Jamaica en Venezuela. Het project Strengthening the integration of the British and the Dutch OCT in the Regional Response to HIV/AIDS within the PANCAP Framework stond hierbij centraal. PAHO is de organisatie die belast is met de uitvoering ervan. Wescot-Williams zat in haar functie van Regional Territorial Authorizing Officer voor dit project de vergadering voor.

Belangrijke onderwerpen die tijdens de vergadering werden besproken waren onder andere de financiële haalbaarheid van het project en de resultaten op hiv/aids in de gebiedsdelen, de integratie van de nationale hiv/aids-projecten en regionale samenwerking in het kader van beperkt personeel en financiële middelen. Men hield ook speciale bijeenkomsten over mensenrechten en systemen voor gezondheidsvoorlichting.

Bron : Amigoe
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug