Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Sint Maarten zet zich schrap

Datum : 21/08/2020
Land : Sint Maarten

Sint Maarten zet zich schrap

Het noordelijk deel van het Caribisch gebied zet zich weer schrap voor het komende orkaanseizoen. Zo ook Sint Maarten, waar de gevolgen van orkaan Irma in 2017 (foto) nog altijd voelbaar zijn en waar de opbouw van ‘Tropische Depressie nummer 13’ nauwlettend in de gaten gehouden wordt. Donderdagochtend 20 augustus lag deze depressie nog op zo’n 1.200 kilometer ten zuidoosten van het eiland.

De Meteorologische Dienst van Sint Maarten verwacht dat de storm, die vooralsnog geen naam heeft, binnen 48 uur aan land kan komen, hoewel berekeningen op dit moment uitgaan van een koers ten noorden van het eiland.

De verwachting is echter wel dat de depressie vandaag vrijdag 21 augustus uitgroeit tot een tropische storm met windsnelheden van tenminste 75 kilometer per uur. Het hoofd van de lokale Rampen Bestrijdingsdienst, Clive Richardson, riep de bewoners op om de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden. Hij riep met name bewoners van laaggelegen gebied op om veiligheidsmaatregelen te nemen.

Als gevolg van de storm kan er tot zo’n zeven centimeter neerslag vallen, waarbij overstromingen kunnen optreden. Sterke windstoten en onweer kunnen ook schade veroorzaken en kleine schepen wordt afgeraden uit te varen tot de storm voorbij is.

Gekozen namen voor stormen gedurende de rest van het orkaanseizoen dit jaar zijn Laura, Marco, Nana, Omar, Paulette, René, Sally, Teddy, Vicky en Wilfred.

Bron : SMN News
Bookmark and Share


Terug