Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Slechte economie maakt Temer weinig populair

Datum : 18/06/2018
Land : Brazilië

Slechte economie maakt Temer weinig populair

Een onderzoek van Datafolha toont dat de impopulariteit van de Braziliaanse president Michel Temer (van de partij MDB) met name te wijten is aan de onvrede over de prestaties van de regering, vooral wat betreft de economie. Het persoonlijkeminmago van de president en zijn verlies van status ten gevolge van zijn betrokkenheid bij corruptieschandalen secundaire thema’s zijn.

Uit een onderzoek van Datafolha dat plaatsvond op 6 en 7 juni en werd gepubliceerd in Folha de Sao Paulo, bleek dat 82% van de Brazilianen de regering van Temer als slecht tot zeer slecht beoordeelt; 14% geeft een gemiddelde en 3% zegt dat de regering goed tot zeer goed presteert. Het is de slechtste beoordeling van een president sinds het bijhouden van deze onderzoeken in 1989.

Onder degenen die Temer slecht beoordelen, gaf 51% spontaan aan dat de economie de reden is voor hun teleurstelling. De meest bekritiseerde aspecten waren werkloosheid (13%), brandstofprijzen (13%) en belastingen (10%). Daarnaast zei 21% van deze groep dat Temer “niets deed voor de armen” (7%); tot de andere redenen behoorde gebrek aan voorbereiding en competentie (5%), 15% noemde corruptie en oneerlijkheid, 5% noemde het image van Temer, 11% noemde de gezondheidszorg en 6% de staking van de vrachtwagenchauffeurs.

Het onderzoek heeft een foutenmarge van 2%. In totaal zijn 2.824 mensen boven de zestien jaar geïnterviewd in 174 Braziliaanse steden.

 

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug