Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Socialistische Internationale erkent Guaidó

Datum : 31/01/2019
Land : Venezuela

Socialistische Internationale erkent Guaidó

De Raad van de Socialistische Internationale (SI) heeft dinsdag een communiqué goedgekeurd waarin zij Juan Guaidó en de Venezolaanse Nationale Assemblee als de enige legitieme macht erkennen om een proces van democratische overgang in Venezuela te leiden.

De organisatie drukte ook haar "enorme bezorgdheid over repressie" uit, uitgevoerd door het "onwettige regime van Nicolás Maduro" en "eist de volledige restitutie van de constitutionele orde". De SI vaardigde een document uit aan het einde van een tweedaagse bijeenkomst in Santo Domingo.

In het document stelt de SI dat de enige manier om in Venezuela vooruitgang te boeken was om zo snel mogelijk nieuwe verkiezingen te houden. "Deze verkiezingen moeten worden gecontroleerd door een nieuwe, volledig onafhankelijke en onpartijdige verkiezingsautoriteit. Aan de verkiezingen moeten alle daartoe gekwalificeerde personen kunnen deelnemen en ze moeten samengaan met de vrijlating van politieke gevangenen", aldus de resolutie.

Guaidó, voorzitter van het parlement, roep zichzelf op 23 januari uit als interim-president van Venezuela op basis van de grondwet van het land, aangezien het parlement en tientallen landen de tweede termijn van het bestuur van Nicolás Maduro (2019-2025) niet erkennen.

Bron : Mercopress
Bookmark and Share


Terug