Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Socialistische senator in Chili wil meer rechten voor gehandicapten

Datum : 02/04/2013
Land : Chili

Socialistische senator in Chili wil meer rechten voor gehandicapten

De Chileense socialistische senator Juan Pablo Letelier (SP), voorzitter van de Latijns-Amerikaanse Vereniging voor Mensenrechten, wil 'ONU discapacidad' oprichten, een onderdeel van de Verenigde Naties voor gehandicaptenrechten in Latijns-Amerika. Senator Letelier is heel positief geworden na een vergadering met de Ecuadoraanse president Rafael Correa over dit onderwerp. 

ONU discapacidad wil het gehandicaptenbeleid erkennen met betrekking tot de Universele Verklaring voor Mensenrechten. Ze willen een speciaal fonds creëren voor de ontwikkeling van wetenschap en technologie rondom de behoeften van mindervaliden. Dit op het terrein van zowel micro-elektronica en micromechanica als van bepaalde medische procedures om een handicap en de gevolgen daarvan te voorkomen. 

Een tweede doel is om de bevolking bewust te maken van het feit dat een handicap iets eigens is aan het leven van ieder mens. Over dit project zei Juan Pablo Letelier dat "de rol van Ecuador heel belangrijk is, want het is waarschijnlijk het land met de meest geavanceerde wetgeving ter wereld qua werkgelegenheid voor mensen met een handicap." 

Letelier heeft bekend gemaakt dat behalve de ondersteuning van de regering van Ecuador, ze ook de goedkeuring hebben van de Uruguayaanse overheid, de steun van de Chileense minister van Buitenlandse Zaken, Alfredo Moreno, en de hulp van de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon. 

Foto: Juan Pablo Letelier

 
Bron : www.emol.com
Bookmark and Share


Terug