Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

SOL wordt Canadees bedrijf

Datum : 13/10/2018
Land : Barbados

SOL wordt Canadees bedrijf

SOL, de grootste wederverkoper van brandstof en gerelateerde producten in Suriname, gaat over in Canadese handen. Het in Barbados gevestigde moederbedrijf, dat belangen heeft in 23 landen in de regio, wordt overgenomen door het Canadese Parkland Fuel Corporation.

De bedrijven maken bekend dat Parkland 75 procent van de aandelen SOL overneemt van de Barbadiaanse eigenaar, Simpson Group. Met de deal, die eind 2018 wordt gefinaliseerd, gaat 1,2 miljard US dollar gemoeid. Door de overeenkomst verwerft Simpson Group 9,9 procent van de aandelen van het grotere Parkland Fuel Corporation.

SOL is niet alleen in Suriname, maar ook in de regio de grootste wederverkoper van brandstof en daaraan gerelateerde producten. Volgens de eerste berichten zal voor het oog niet veel veranderen. De merknaam SOL blijft vooralsnog overeind en de regionale aansturing blijft vanuit Barbados gebeuren.

SOL deed in 2005 zijn intrede in de regio en Suriname, toen het de bezittingen van het terugtredende Shell overnam en zich opwierp als wederverkoper van Shell-producten. In 2007 versterkte SOL zijn positie in Suriname met de overname van dertien servicestations en de aanvoer- en distributiefaciliteiten van Esso. Dat bedrijf heeft zich volledig teruggetrokken uit Suriname.

Bron : De Ware Tijd
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug