Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Solidariteit met George Floyd

Datum : 05/06/2020
Land : Venezuela

Solidariteit met George Floyd

Vanuit de hele wereld is de dood van George Floyd veroordeeld, ook vanuit Venezuela. Afgelopen woensdag stuurde president Nicolás Maduro een solidariteitsboodschap aan de familie van Floyd, de zwarte Amerikaan die op 25 mei om het leven kwam door politiegeweld in Minnesota.

“Vanuit Venezuela en in naam van ons volk spreek ik mijn steun uit voor de familie van George Floyd, voor de Afro-Amerikaanse gemeenschap in de Verenigde Staten en voor het volk en de jeugd van dat land die momenteel strijden voor gelijkheid, voor de vrede en voor gerechtigheid”, aldus president Maduro in een toespraak uitgezonden door de staatstelevisie.

Het staatshoofd veroordeelde ook het idee het leger in te zetten tegen burgers die demonstreren voor gerechtigheid en tegen racisme in zijn land. “Moeten jullie nou eens kijken naar de Verenigde Staten op dit moment, waar president Trump opdracht geeft aan het leger om het volk van de VS te vermoorden, het volk dat op straat staat en roept dat het genoeg heeft van racisme en politiegeweld.”

“Er is slechts een kreet te horen in de straten van de Verenigde Staten”, vervolgde Maduro: “het is genoeg, we willen vrijheid, we willen gelijkheid!”

Bron : El País
Bookmark and Share


Terug