Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Spaans bedrijf investeert in Mexicaanse gasvelden

Datum : 24/07/2017
Land : Mexico

Spaans bedrijf investeert in Mexicaanse gasvelden

Het Spaanse infrastructuur bedrijf ACS heeft aangekondigd 430 miljoen euro te zullen investeren in drie Mexicaanse gasbekkens. De voorraden, gelegen in het Burgos gebied, zullen naar verwachting zo'n 10 miljoen kubieke meter gas en een miljoen vaten condensaten produceren. Dit alles zal naar verwachting zo'n 860 miljoen euro opleveren, aldus een verklaring van ACS. 

Het Spaanse bedrijf won de rechten op deze gasbekkens tijdens een recente veiling door de Nationale Koolwaterstof Commissie (CNH), dat deel uitmaakt van het Mexicaanse secretariaat voor Energie. De Mexicaanse partner van ACS, Iberoamericana de Hidrocarburos (IHSA), opereert momenteel al in drie andere gasbekkens in hetzelfde gebied. IHSA produceert gas voor de Mexicaanse staatsoliebedrijf PEMEX. 

ACS zal naar verwachting de komende twee jaar zo'n 40.000 BOE (Barrel of Oil Equivalent) per dag gaan produceren. Het Spaanse bedrijf is onder andere betrokken bij reguliere en duurzame energieopwekking, elektriciteitstransmissie, de olie- en gasindustrie, en de bouw van fabrieken voor multinationals. 

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug