Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Spaanse en Mexicaanse bedrijven willen samenwerken

Datum : 10/06/2011
Land : Mexico

Spaanse en Mexicaanse bedrijven willen samenwerken

Spaanse en Mexicaanse bedrijven zullen gaan samenwerken in sectoren zoals voedsel, landbouw, metallurgie en luchtvaart. Dit hebben deelnemers aan een zakelijke bijeenkomst in de Spaanse stad Valladolid afgelopen week gezegd. De beslissing om samen te werken werd genomen tijdens het Ibero-Amerikaanse Congres van Bedrijvenclusters dat in mei werd gehouden in Ouro Preto, Brazilië.

De samenwerking zal vooral plaatsvinden tussen een Spaans cluster van innovatieve bedrijven en de economische ontwikkelingsraad van Chihuahua, een staat in het noorden van Mexico. Een Mexicaanse delegatie zal binnenkort een bezoek brengen aan diverse Spaanse regio’s. Deze delegatie is met name geïnteresseerd in producten en industrieën als kersen, wijn, mechanica en luchtvaart.

Chihuahua grenst aan de Verenigde Staten en is de grootste staat van Mexico. Het heeft meer dan 3,4 miljoen inwoners en kent een bloeiende economie met bedrijven in sectoren als luchtvaartindustrie en biotechnologie voor voedselproducten en landbouw. De Spaanse federatie stimuleert ook de deelname van haar leden tijdens de BIC Beurs voor Nieuwe Technologieën, welke in september in Panama zal plaatsvinden.

De grootste uitdagingen in het betrekken van Spaanse bedrijven liggen in het financieren, het zoeken naar baanbrekende projecten en de toegang tot Europese steun. Hierdoor is het lanceren van proefprojecten, zoals het geplande project met Chihuahua via groepssamenwerking, een van de belangrijkste taken.
 

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share


Terug