Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Spaanse premier bezoekt Brazilië

Datum : 24/04/2017
Land : Brazilië

Spaanse premier bezoekt Brazilië

De Spaanse premier Mariano Rajoy is gisteren aangekomen in Brazilië voor een officiëel bezoek. Hij zal onder andere de Braziliaanse president Temer ontmoeten. Dit is het eerste bezoek van een europese regeringsleider aan Brazilië sinds Michel Temer in mei het presidentsschap overnam van Dilma Rousseff, die werd afgezet door een impeachmentprodedure. 

Vandaag zullen Temer en Rajoy elkaar ontmoeten in het Planalto-paleis in Brasilia, waar verschillende overeenkomsten getekend zullen worden en er een ontmoeting met de internationale pers zal zijn. Ook zullen ze de bilaterale verhoudingen, de economische en politieke situatie in beide landen en de huidige ontwikkelingen in Latijns Amerika - waaronder de crisis in Venezuela - bespreken. 

Later op de dag reist Rajoy naar São Paulo, waar hij de inauguratie van een onderzeese communicatiekabel van bedrijf Telebras-Islalink zal bijwonen. Later op de dag zal hij de gouverneur van São Paulo, Gerardo Alckmin, ontmoeten. Vervolgens reist hij door naar Uruguay. 

De handel tussen Brazilië en Spanje is de laatste jaren flink gestegen. Brazilë is de derde grootste bestemming voor investeringen vanuit Spanje, na de Verenigde Staten en het Verenigd Koningkrijk. Eerder kondigde president Temer aan dat hij verwachtte dat het bezoek van Rajoy de wederzijdse handel zou versterken en investeringen uit Spanje zou aantrekken. 

Bron : Latin american Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug