Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Spaanse Repsol opent 200 benzinestations in Mexico

Datum : 15/03/2018
Land : Mexico

Spaanse Repsol opent 200 benzinestations in Mexico

De Spaanse olie- en gasmaatschappij Repsol heeft 12 maart haar eerste benzinestation geopend in Mexico. Het bedrijf is van plan vanaf 2018 jaarlijks 200 tot 250 stations te openen  om zo binnen vijf jaar 10 procent van de Mexicaanse markt te veroveren.

Repsol zal zich concentreren op Mexico-stad en het omliggende gebied, waar meer dan twintig miljoen mensen wonen, en hoopt haar dienstverlening geleidelijk uit te breiden. Marketingdirecteur Maria Victoria Zingoni zegt dat de investeringen, in totaal rond de 430 miljoen dollar, zullen worden gebruikt voor de aankoop en bouw van tankstations. De mogelijkheid bestaat dat het bedrijf grotere bedragen zal investeren in infrastructuur, zoals brandstofdepots en pijpleidingen.

Repsol zegt dat Mexico te weinig benzinestations heeft om te bevolking te dienen. Er zijn rond de 11.600 stations in het land, ongeveer een voor elke 10.560 Mexicanen. Deze ratio is twee tot drie keer lager dan in landen als de Verenigde Staten, Duitsland of Brazilië. 40 procent van de Mexicaanse gemeentes heeft geen benzinestation.

De investeringen zijn mogelijk door een grondwetsherziening over de Mexicaanse energiesector in 2013. Na bijna tachtig jaar staatsmonopolie werd deze geopend voor particuliere bedrijven. Deze kunnen hier nu hun eigen benzine, diesel en geïmporteerde brandstoffen verkopen. De mogelijkheden voor de particuliere sector op de Mexicaanse brandstofmarkt zijn enorm. Mexico is een van ’s werelds grootste benzineverbruikers en de grootste importeur van Amerikaanse benzine.

Bron : LAHT
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug