Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Staat Rio neemt beheer Maracanã-stadion over

Datum : 19/03/2019
Land : Brazilië

Staat Rio neemt beheer Maracanã-stadion over

De staat Rio de Janeiro zegt dat het de leiding van het Braziliaanse Maracanã-stadion overneemt en het contract van een privéconsortium annuleert. Het stadion heeft een capaciteit van ongeveer 78.000 plaatsen.

Gouverneur Wilson Witzel zei dat het besluit op 17 april van kracht zou worden maar geen voetbalwedstrijden zou verstoren. Het parlement van de staat Rio zei eerder dat ze het contract van het Consorcio Maracanã zou onderzoeken, en zei dat er tekenen waren van wanbeheer en corruptie. Het consortium zei dat het "verrast" was door het besluit van de overheid.

Vorig jaar werd de voormalige gouverneur van Rio, Sergio Cabral, veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf, beschuldigd van het manipuleren van offertes en het opdrijven van contracten voor Maracanã.

Het management van Maracanã ging in 2013 over in privé- handen na een lange en dure opknapbeurt voorafgaand aan de FIFA Wereldbeker 2014 en de Olympische Spelen van 2016. Het stadion is maanden na de Olympische Spelen leeg gebleven. In 2017 braken plunderaars het stadion binnen, sloegen ramen stuk en stalen wat spullen.

Het Maracanã stadion - waar ook de Wereldbekerfinale van 1950 plaatsvond - is gebruikt door alle grote vier teams van Rio: Botafogo, Flamengo, Fluminense en Vasco da Gama.

 

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug