Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Staking arbeiders Panamakanaal over lonen

Datum : 18/01/2012
Land : Panama

Staking arbeiders Panamakanaal over lonen

Duizenden arbeiders, die werken aan de verbreding van het Panamakanaal zijn in staking gegaan voor een hoger salaris. Het consortium achter het megaproject, de United Group (GUPC) zegt dat de salarissen boven het gemiddelde liggen, maar geeft toe dat er problemen waren met uitbetalingen.

Arbeiders legden afgelopen maandag hun werk neer. Ze eisen een verhoging van het basisloon van $2,90 naar $4,90 per uur en voor geschoold werk een verhoging van $3,52 naar $7,10 per uur. Ook vragen ze om verbetering van de veiligheid en om uitbetaling van overuren.

GUPC zegt dat het werkt aan fouten die gemaakt zijn met betalingen. Het bedrijf wil gesprekken aangaan, maar laat weten dat de salarissen boven het minimum liggen dat in de rest van het land wordt betaald.

Het Panamakanaal, dat de Atlantische met de Grote Oceaan verbindt, verwerkt 5 procent van de wereldhandel met zo’n 14.000 schepen die jaarlijks door het kanaal varen. Het project voor de verbreding van het kanaal, waardoor de grootste schepen erdoor kunnen varen, moet in 2014 klaar zijn.
 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug